<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=790446042863156&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Logga in

|

Kundcase: Fakturaköp inom byggbranschen!

Fakturaköp kan lösa flera problem för företagare. Här vill vi berätta om hur vi hjälpt en av alla våra kunder i en knivig situation som inte är helt ovanlig för många entreprenörer i olika branscher  i Sverige.  

Bakgrund - Kundcase fakturaköp

Byggbolaget är ett medelstort företag som har vuxit snabbt under de senaste åren. Företaget hade flera stora projekt på gång, inklusive byggandet av ett nytt kontorskomplex och mindre renoveringar av ett köpcentrum.

Trots sin tillväxt stod byggbolaget inför en stor utmaning: långa betalningstider från sina kunder vilket påverkade deras kassaflöde negativt.

Utmaning

Byggbolaget hade slutfört första etappen av kontorskomplexet och skickat en faktura på 2 miljoner kronor till sin kund, med en betalningstid på 30 dagar. Utmaningen för byggbolaget blev att betala sina leverantörer för byggmaterial, löner till sina anställda och hyra för maskiner, vilket totalt uppgick till 1,5 miljoner kronor.

Företagets bank var ovillig att ge ytterligare kredit eftersom de redan hade utnyttjat sin kreditgräns. Företagets ägare började bli orolig för hur de skulle hantera de kommande veckorna med begränsat kassaflöde.

Lösningen: Fakturaköp

Byggbolaget kontaktade Euro Finans som snabbt var på plats och skrev ett avtal. Därefter såldes fakturan på 2 miljoner kronor. Euro Finans tog en mindre avgift och byggbolaget fick utbetalt 97% av fakturabeloppet direkt. Inom 24 timmar efter att avtalet skrivits under hade byggbolaget fått sina pengar insatta på sitt företagskonto.

Vill du veta mer om fakturaköp, hur det fungerar och vad det kostar? Läs mer här!

Resultatet

Nu kunde byggbolaget:

  • Betala leverantörerna för byggmaterial och undvika förseningsavgifter och eventuella betalningsanmärkningar.
  • Betala lönerna till alla sina anställda i tid.
  • Hyra nödvändiga maskiner för nästa projektetapp utan avbrott.

4 Fördelar med samarbetet

  1. Förbättrad likviditet: Omedelbar tillgång till kontanter, vilket löste deras omedelbara kassaflödesproblem.
  2. Minskad stress och fokus på tillväxt: Företaget kunde fokusera på att driva företaget framåt istället för att oroa sig för kassaflödet.
  3. Flexibilitet: Med förbättrad likviditet kunde byggbolaget ta på sig fler och större projekt, vilket i sin tur gav dem ökad omsättning och vinst.
  4. Ingen ökad skuld: Till skillnad från att ta ett lån innebär fakturaköp inte att byggbolaget tar på sig ytterligare skulder. De säljer bara en framtida inkomst för snabbare tillgång till kontanter.

Fakturaköp med Euro Finans hjälpte byggbolaget att övervinna en potentiellt kritisk likviditetskris, möjliggjorde kontinuerlig verksamhet och skapade förutsättningar för framtida tillväxt.

Slutsats

Detta exempel illustrerar hur vi på Euro Finans kan vara behjälpliga i tuffa situationer. När du säljer din faktura till oss får du pengarna snabbt, oftast samma dag och direkt in på ditt konto. Dessutom kan du lita på att din kund får bästa möjliga service.  

Vill du veta mer om hur företagslån och factoring kan gynna din tillväxt? 

Ring oss enkelt på 046-31 20 20 eller ansök direkt om fakturaköp här!

 

Vi snackar inte – vi betalar

fakturaköp ett kundcase